+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Individueel Coachtraject
‘Female Fit 45+’

Voelt het alsof jouw beste jaren voorbij zijn?   

Daar zit je dan, als vrouw van 45+. Voor de buitenwereld lijk je nog altijd die energieke en ambitieuze vrouw. Maar jij voelt je steeds vaker een dweil. De hele dag geconcentreerd werken is een grote opgave. Je hebt weinig energie en steeds vaker last van kwaaltjes. En waar je vroeger na werktijd gerust nog een paar uur doorging, hang je nu alleen maar op de bank.

Jij bent een vrouw die haar sporen heeft verdiend. Je hebt je ontwikkeld en bent trots op wat je hebt bereikt. Toch bekruipt jou steeds vaker het gevoel: ik trek dit niet meer. Als je bent zoals veel vrouwen, dan zet je toch maar weer een tandje bij. Maar je hebt al lang door dat dat jou niet de rust en energie brengt die je graag wilt. 

Hoe vaak neem jij de tijd om te reflecteren op jezelf? Om jezelf te vragen: hoe is het nu echt met mij? Om te voelen waar je energie van krijgt. En waar niet van. Om eerlijk in de spiegel te kijken en te zien wat er echt te zien valt, als je wat langer kijkt.

De meeste vrouwen geven meteen toe dat ze dit niet doen. Waarom niet?
\
Geen tijd voor.
\
Nooit aan gedacht.
\
Ik richt mijn zorg op anderen en niet op mezelf.
\
Ik vind dit raar om te doen.
\
Ik kan daar toch niet mee oplossen.
\
Ik word geleefd door alles wat er iedere dag op me afkomt.

 

Hoe lang blijf je nog geloven dat ‘harder werken’ de oplossing is?

De meeste vrouwen geven meteen toe dat ze dit niet doen. Waarom niet? - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld
Waarschijnlijk herken je dit wel - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

Waarschijnlijk herken je dit wel:

\
Het is 13.00 uur ’s middags, je hebt nog een middag werk voor je liggen. Maar je batterij is leeg. Het liefst zou je even willen slapen. Maar dat is geen optie. Je agenda staat vol met afspraken en deadlines. Verantwoordelijk als je bent, sleep je je erdoor heen.
\
Tijdens een vergadering ben je uit je slof gesloten. Die emoties van jou lijken wel een eigen leven te leiden. Je schaamt je ervoor, maar toch kon je je niet inhouden. En tot overmaat van ramp hoorde je je collega’s mompelen ‘het zal wel de overgang zijn’.
\
’s Avonds na het eten plof je op de bank. Met Netflix, een zak chips en een wijntje. Even ontspannen heb je wel verdiend. Na 3 uur sta je op om naar bed te gaan. Stram, stijf en moe loop je de trap op en denkt: Hoe kan dit? Vroeger kon ik alles en nu kan ik niks meer. Je vraagt je af: waar gaat dit heen? Ga ik me ooit nog zo fit voelen als vroeger?
\
Je vriendin belt: zullen we een hapje eten? Je twijfelt. Als je uit eten gaat, wordt het vast weer laat. Al die borrels, etentjes etc, zijn heel gezellig, maar op deze manier houd je geen energie meer over. Vroeger was dat allemaal niet zo’n probleem. Je deed overal aan mee, sliep 5 uurtjes en je stond fit weer op. Maar die tijd is voorbij. Moet je dan maar als een kluizenaar gaan leven om nog je werk te kunnen doen?
\
Je voelt je energie steeds vaker weglekken en zorgt minder goed voor jezelf. Je bent moe, slaapt slecht en bent thuis ook niet meer de gezelligste.

 

Je zou het zo graag anders willen. Meer energie, meer plezier en vooral meer rust in je hoofd en lijf. 

Ligt het aan de overgang?
  • 80% van de vrouwen heeft last van typische overgangsklachten.
  • Bij 55% van de vrouwen zijn die klachten van invloed op het werk.
  • Bij 34% is er sprake van verminderd werkvermogen

Dus ja, ook bij jou is de kans groot dat je te maken hebt met overgangsklachten. Betekent dit dat je je er dan maar bij neer moet leggen? Zeker niet!

Veel vrouwen hebben geen idee wat er nou eigenlijk precies gebeurt in hun lichaam tijdens de overgang. Laat staan dat ze weten wat ze eraan kunnen doen.

Als je weet aan welke knoppen je kunt draaien, kan ook jij weer lekker in je vel komen te zitten.

 

Het beste moment om in actie te komen is nu. 

Als je niets verandert aan je huidige leefstijl, wordt je steeds vermoeider, stijver en dikker. Je hebt steeds minder zin om iets te ondernemen of om überhaupt nog van de bank te komen. Je pijntjes worden serieuze kwalen of ziektes. Ieder jaar kom je een paar kilo aan, waardoor je over 5 jaar weer twee maten gegroeid bent. Over 10 jaar kijk je in de spiegel en denk je: ‘Had ik op mijn 45ste maar andere keuzes gemaakt. Dan had ik mij nu een stuk fitter en energieker gevoeld en had ik er veel beter uitgezien.’

Met ieder jaar dat je wacht om in actie te komen, wordt het moelijker om de lichamelijke en mentale aftakeling een halt toe te roepen.

Als je nu in actie komt, dan kies je voor de beste investering die je voor jezelf kunt doen: een gezond en fit lijf en een helder hoofd. De effecten ga je al merken op korte termijn. En over 10 jaar ben je jezelf heel dankbaar dat je nu deze keuze hebt gemaakt.

Je beste jaren zijn nog lang niet voorbij, die beginnen nu pas!

Ligt het aan de overgang - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld
Vitale vrouw

Stel je het volgende eens voor:

\
Jij wordt ‘s ochtends wakker en bruist van de energie. Je hebt zin om aan het werk te gaan.
\
Je hebt iedere dag de energie hebt om de juiste voedingskeuzes te maken. Waardoor je lekker en gezond eet, waar je ook bent en hoe druk je dag ook is.
\
Als je in spiegel kijkt denk je: Yes, ik ben blij met wat ik zie.
\
Je hoeft je sociale leven niet op een laag pitje te zetten en kunt overal aan mee kunt doen zonder jezelf iets te ontzeggen.
\
Je hebt grip op je agenda en maakt krachtige keuzes zonder je schuldig te voelen.
\
Jouw (werk)dag is in balans, je hebt energie voor alles wat je wilt doen.
\
Na je werk heb je nog volop energie om leuke dingen te doen.
\
Je bent weer het zonnetje in huis.
Stel jezelf eens voor als vitale vrouw - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

Selfcare:
The often forgotten quality of women

\
Het 90 dagen coachtraject Female Fit 45+

Speciaal voor vrouwen die weer lekker in hun vel willen zitten en hun energie terug willen.

\
Female Fit 45+ gaat over jou!

Het coachtraject Female Fit 45+ sluit naadloos aan op de 7e habit van S. Covey: Houd de zaag scherp! Zorg heel goed voor het beste instrument dat je hebt – jezelf.

Reflecteer regelmatig. Vraag jezelf hoe het echt met je gaat. Daardoor investeer je op een waardevolle manier in jezelf. Dat doe je niet op slechts één aspect, maar integraal op alle vijf belangrijke levensdimensies.

\
Het gaat om balans

Iedereen heeft het wel voor elkaar op één of een paar van de dimensies. De uitdaging is om aandacht te besteden aan de dimensies waar het minder lekker loopt. Je kunt nog zo veel kennis en diploma’s hebben en ook nog een fijne relatie, maar als je slecht slaapt, veel stress ervaart en geen voldoening uit je werk haalt, dan is er geen balans.

In het coachtraject gaan we actief aan de slag met de thema’s waar jij een disbalans ervaart. Ik begeleid je vakkundig en persoonlijk in dit proces. Ik ben er voor jou!

Vitale vrouw

Hoe ziet het 90 dagen coachtraject Female Fit 45+ eruit?

Hoe ziet het traject er uit - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld
\
Scan:

Uitgebreide persoonlijke Vitaliteitsscan op alle dimensies (0-meting).

\
Intakesessie:
  • Thema’s: We bepalen samen op welke thema’s jij een veranderwens hebt.
  • Doelen: Persoonlijke doelen stellen voor jou als vrouw.
\
Coaching:

6 tweewekelijkse online coachsessies van 1,5 uur waarin je geïnspireerd en begeleid wordt om krachtige keuzes te maken en veranderingen in gang te zetten die duurzaam zijn.

\
Contact:

Mailcontact tussen de sessies door voor al jouw vragen.

\
Successessie:

Afsluitende sessie waarin we jouw resultaten evalueren en successen vieren (1-meting).

\
Borging:

Borgingsperiode van 3 maanden (na de 90 dagen) waarin je per mail nog al je vragen kunt stellen.

Wat is jouw opbrengst na dit coachtraject - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

Wat is jouw opbrengst na dit coachtraject?

\
Je zit goed in je vel.
\
Je hebt volop energie.
\
Je hebt zin om te werken.
\
Je wordt blij als je in de spiegel kijkt.
\
Je bent veerkrachtig, ook als zaken tegenzitten.
\
Je ervaart volop zingeving en plezier in jouw werk en jouw leven.
\
Je bent een inspiratiebron voor de mensen om jou heen.
\
Je creëert betekenisvolle verbindingen met anderen, zowel privé als zakelijk.
\
Je staat weer aan het stuur van je eigen leven.
\
Je bent weer het zonnetje in huis.

Het individuele coachtraject ‘Female Fit 45+‘ brengt jou rust in je hoofd, energie in je lijf en plezier in je werk en je leven

Ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen om heel goed voor jezelf zorgen?

Plan dan een 30 minuten inspiratiesessie in. Je krijgt meteen 2 gouden tips om de eerste stappen te zetten.

De vrouwen die wij tot nu toe hebben begeleid, zijn erg enthousiast.

Ik heb hier nog iedere dag profijt van. Ik plan beter en houd me ook aan mijn planning. Daardoor heb ik veel meer rust en grip. Ook lukt het me veel beter om mijn werkdag echt af te sluiten. ‘s Avonds heb ik nog volop energie om leuke dingen te doen.

Denise

De aanleiding voor mij om met dit coachtraject te starten was mijn moeheid. Ik was iedere ochtend al moe bij het wakker worden. Ik zag echt op tegen de dag. Door een aantal wijzigingen in mijn eet- en beweegpatroon heb ik mijn energie weer terug. Nu spring ik mijn bed uit en heb zin in mijn werk. Ik presteer ook beter doordat ik veel meer energie heb.

Ellen

Als je echt als doel hebt om als 45+ vrouw fit te zijn en te blijven, dan is het een must te begrijpen aan welke knoppen je kunt/moet draaien om dit vast te houden voor de rest van je leven. Ellen is een vakvrouw die je triggert om heldere doelen te formuleren. Ze luistert en wist duidelijk samen te vatten waar ik tegenaan liep en wat ik nodig had. Door haar adviezen, theorie en motiverende coaching sessies in een periode van 3 maanden, voel ik me gesterkt hier de rest van mijn leven mee door te gaan.

Dorenda

Investering - Fit to Lead
Vitale vrouw

Wat is de investering voor dit traject?

€ 1.995,- excl BTW

Het traject is altijd inclusief:

\
Persoonlijke vitaliteitsscan + Intakegesprek van 1,5 uur.
\
6 tweewekelijkse online coachsessies van 1,5 uur.
\
Onbeperkt mailcontact tussen de sessies door voor al jouw vragen.
\
Afsluitende sessie van 1 uur waarin we jouw resultaten evalueren en successen vieren (1-meting).
\
Borgingsperiode van 6 weken na afloop van het traject.
Ik heb al meerdere coachtrajecten gevolgd. Wat maakt dit traject anders?

Doordat we starten met een uitgebreide Vitaliteitsscan op de 5 dimensies, wordt meteen heel helder waar jouw disbalansen zitten. We gaan echt aan de slag met jouw persoonlijke thema’s die op dit moment spelen in jouw werk en/of leven. We helpen je met het verdiepen van deze inzichten, maar ook met de praktische kant: wat kun jij eraan doen om weer helemaal in balans te komen.

Waarom duurt het traject 90 dagen? Kan ik niet gewoon een losse coachsessie doen?

In één sessie los je een disbalans die al een tijd speelt niet op. Sterker nog, in de eerste sessie wordt pas duidelijk wat het échte probleem is. Dat is vaak iets anders of omvat meer dan het in eerst instantie leek. We gaan door totdat we jouw uitdagingen helemaal ontrafeld en opgelost hebben. Duurzame verandering kost tijd. Uit de praktijk blijkt dat een periode van 90 dagen goed werkt om van uitdagingen naar goed werkende oplossingen te komen.

Gaat dit coachtraject over werk of privé?

Allebei. Jij bent leider en je bent mens. Vaak ontdek je dat bepaalde uitdagingen in beide rollen terugkomen. De situatie is anders, maar jouw reacties en mechanismes zijn hetzelfde. Je mag dus zowel werk- als privécases inbrengen. En de kans is groot dat ieder thema waar we mee aan de slag gaan effect heeft op zowel jouw werk- als privéleven. 

Kan ik gebruik maken van mijn ontwikkelbudget (van mijn werkgever) voor dit traject?

Voor de leiders die ik tot nu toe heb begeleid, was dit zeker mogelijk. In overleg stellen we samen de juiste tekst op zodat jij succesvol een aanvraag kunt indienen.