+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

De impact van vitaal leiderschap

Pompen of verzuipen. Dat is het beeld dat ik krijg als ik zie hoe veel organisaties momenteel omgaan met dringende issues. Ze hebben hun handen vol aan het oplossen van zaken als een hoog ziekteverzuim, personeelstekort en achterblijvende resultaten.

Het is daarbij verleidelijk (en makkelijk) om te zeggen: tja, dat is de markt/de cultuur/de manier waarop het nu eenmaal gaat. Maar op deze manier redeneren is als iedere keer opnieuw dezelfde lekke boot plakken. In de hoop dat-ie weer een tijdje mee kan.

Wat nou als je investeert in een goede boot en er vervolgens zo goed voor zorgt dat-ie niet lek gaat. Dat vaart een stuk fijner. Oftewel: Voorkomen of liever nog floreren i.p.v. repareren. Ook, of juist, als de marktomstandigheden moeilijk zijn.

Vitaal leiderschap is als de boot die door alle weersomstandigheden gewoon blijft varen, zijn bestemming bereikt en er ook nog een mooie reis van maakt. Samen met alle passagiers aan boord.

Als we aan 10 mensen vragen wat zij verstaan onder Vitaal Leiderschap, krijgen we 10 verschillende antwoorden. Als school voor vitaal leiderschap is het natuurlijk onze taak om helder te maken wat wij verstaan onder vitaal leiderschap. Wij beschrijven dit met de 4 V’s:

\
Vitaliteit:

Persoonlijk welzijn als leider- Gezonde selfcare

\
Vaardigheid:

Leiderschapskills die nodig zijn om een vitaal team te bouwen

\
Verantwoordelijkheid:

De manier waarop de leider eigenaarschap neemt en anderen uitdaagt om dat ook te doen

\
Vervulling:

De mate waarin de leider zichzelf en de mensen om zich heen inspireert om aanwezig talent en potentieel echt te verzilveren

Vitale leiders zijn en doen veel meer dan alleen aanwezig zijn en de winkel openhouden. Ze zijn sterk en veerkrachtig, ook als het stormt. Zij inspireren anderen om het maximale uit zichzelf te halen. Zij dragen bij aan het welzijn en werkgeluk van iedereen om hen heen.

Iedereen heeft het in zich om een vitale leider te zijn of te worden.

Benieuwd hoe wij vitaal leiderschap in jouw organisatie kunnen implementeren? Stuur me gerust een berichtje.

Lees verder…

I own this

I own this

I own this  Voordat ik deze mentale beslissing neem, is er meestal iets als dit aan vooraf gegaan...Deze...