+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Hoe gaat het met jouw goede voornemens?

Weet je überhaupt nog wat jouw voornemens waren?

Uit onderzoek van Stanford-psycholoog Kelly McGonigal blijkt dat 92 procent van de voornemens die mensen op 1 januari voor zichzelf formuleren, mislukt. Vaak al binnen 1 maand.

Op 2 januari schreef ik deze tekst:
Ik heb me jarenlang laten verleiden door de datum van 1 januari.
Het nieuwe jaar gaf me een gevoel van frisheid, van nieuwe kansen. Het leek alsof alles nu mogelijk was, wat eerder niet lukte.

Totdat het leven het weer overnam. Een onverwachte gebeurtenis gooide mijn schema in de war. De week daarna gebeurde hetzelfde.

Na 3 weken stopte ik met mijn nieuwe gewoonte, want: Dit werkt blijkbaar niet.

Na jaren worstelen, begreep ik eindelijk dat ik het hele jaar heb om aan mijn gewoontes te werken.

Ik zie het nu als een reis i.p.v. één groots en meeslepend moment. Vaak gaat dat heel goed, soms wat minder. Dat maakt niet uit. Zolang ik maar consistent ben. En de draad weer oppak als ik het even heb laten liggen.

Mijn eerste 2 workouts van dit jaar zijn een feit. Ik kijk uit naar de rest van het jaar.

Ook het afgelopen kwartaal waren er onverwachte gebeurtenissen. Ik kon niet altijd sporten wanneer ik het gepland had. Het leven kwam er geregeld tussen. Maar omdat ik niet meer focus op perfectie, maar ga voor consistentie, was dat geen enkel probleem.

En wie heeft bepaald dat je alleen op 1 januari aan goede voornemens kunt beginnen? Een citaat uit de Volkrant:

‘Goede voornemens op 1 januari brengen vaak geen nieuw en verbeterd zelf, maar een gevoel van falen als ze weer niet zijn gelukt. ‘Als je duurzaam iets aan jezelf wilt verbeteren, kun je beter onopgemerkt in april aan de slag gaan.’

Dus, wat is jouw gewoonte waar je weer mee gaat beginnen? Wat je ook doet, weet dat het niet uitmaakt wanneer je begint, zolang je maar begint en blijft doorgaan. Succes en laat die voornemens maar eens zien wat je waard bent!

Lees verder…

I own this

I own this

I own this  Voordat ik deze mentale beslissing neem, is er meestal iets als dit aan vooraf gegaan...Deze...