+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Luister met je hart!

Mijn moeder, geboren in de oorlog als 4e kind in een ondernemersfamilie, had vele angsten. Het zou zo maar kunnen dat zij zich in die tijd en omstandigheden niet gezien en gehoord voelde. En als gevolg daarvan zich ontwikkelde als een vrouw die overal bang voor was.

Eén van die angsten: de tandarts. Ik herinner me dat ik als klein meisje de spanning rondom het zoveelste tandartsbezoek haarfijn aanvoelde. Mijn moeder werd stiller en nerveuzer naarmate de afspraak naderde. Als ze na uren weer thuiskwam van de martelingen die ze moest ondergaan, kon ik maar beter een dag uit haar buurt blijven. Daarna knapte ze stapje voor stapje op en was ze weer aanspreekbaar.

Op een dag stelde ik haar een vraag die mij al een tijdje bezighield. Waarom duurden die tandartsbezoeken toch altijd zo lang? Haar reactie is mij altijd bijgebleven.

“Omdat ik meestal heel lang in de wachtkamer moet wachten voordat ik aan de beurt ben. Ja, de tandarts is vreselijk en het wachten ook. Maar ik zal nooit naar een andere tandarts gaan. De reden dat ik zo lang moet wachten is omdat hij voor iedereen de tijd neemt. Hij luistert naar iedereen en dus ook naar mij. Ik kan mijn verhaal kwijt, ik kan vertellen dat ik bang ben. Hij stelt me gerust en pas als ik er klaar voor ben, dan begint de behandeling.”

De tijd nemen, echt aandacht hebben voor iemand, luisteren met je hart i.p.v. alleen met je hoofd….we hebben er tegenwoordig de grootste moeite mee. Druk, druk, druk, van meeting naar meeting, tegenover iemand zitten met 1 oog op je telefoon, wel horen maar niet echt luisteren, aannames doen, niet doorvragen wat iemand nou echt bedoelt, of vragen naar wat er niet gezegd wordt, zonder oordeel, vanuit oprechte nieuwsgierigheid.

Wil jij als leider medewerkers echt binden & boeien, dan is prioriteit nr. 1: Luister met je hart! Ook als dat wat meer tijd kost dan je in je agenda gepland had. Laat met je houding zien dat je luistert. Leg je telefoon aan de kant. Wees oprecht nieuwsgierig. Hoe zit iemand vandaag in zijn vel? Wat houdt hem bezig? Wat heeft iemand nodig om ook vandaag weer prestaties te leveren en werkplezier te ervaren?

En nu we het er toch over hebben, zorg ook dat er iemand naar jou luistert. Naast leider ben je ook mens. Ook jij hebt het nodig dat je gezien en gehoord wordt.

In welk gesprek vandaag ga jij luisteren met je hart?

Lees verder…

I own this

I own this

I own this  Voordat ik deze mentale beslissing neem, is er meestal iets als dit aan vooraf gegaan...Deze...