+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Microstress

Microstress is voor leiders gevaarlijker dan de reeds bekende stress. Gelukkig heb je hier zelf invloed op, mits je je bewust bent van jouw microstress.

In dit artikel lees je wat microstress is:

‘Microstress ontstaat door kleine momenten van spanning die ogenschijnlijk beheersbaar zijn. Bijvoorbeeld het opbeuren van een medewerker die vastloopt, een appje over een afspraak die uitloopt, het aanhoren van een manager die stoom afblaast of het doorhakken van een knoop in een besluiteloos team.

Dagelijkse incidenten die zich tientallen keren per dag voordoen in het leven van een leider. Ze kosten weinig tijd, vergen weinig energie en hebben amper impact op de leider. Maar ongemerkt putten ze emotionele reserves, het vermogen om dingen voor elkaar te krijgen en het zelfvertrouwen uit.’

Bij ingrijpende gebeurtenissen, denk aan reorganisaties of een moeilijke thuissituatie, herkennen we vaak onze stressreacties wel. Maar al die kleine stressmomentjes op een dag blijven onder de radar. Part of the job, tandje erbij, van het weekend maar even bijslapen. Na een tijd vraag je je af waar je vermoeidheid toch vandaan komt.

Gezonde selfcare voor leiders is zo belangrijk. Dat bereik je niet met 1 of 2 vakanties per jaar. Wil jij als leider gezond en vitaal blijven en met volle energie inspireren en resultaten halen? Check dan eens bij jezelf wat jij op week-, dag en zelfs uurbasis doet om te ontspannen en de zaag scherp te houden (niet voor niets 1 van de eigenschappen voor leiderschap van Stephen Covey).

Ben jij je bewust van microstress? Wat helpt jou om in een goede flow te blijven?

Lees verder…

I own this

I own this

I own this  Voordat ik deze mentale beslissing neem, is er meestal iets als dit aan vooraf gegaan...Deze...