+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Over Bureau Breedeveld

Sinds 1998 trainen en coachen wij leidinggevenden in zakelijke omgevingen waar resultaten tellen. Wij faciliteren leiders om optimaal te functioneren met hart voor de zaak én voor de mens.

 

Bij ons krijg je niet nóg meer theorie, het zoveelste model of het nieuwste inzicht over leiderschap op papier. Je krijgt concrete tools en waardevolle tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. En waar je meteen het effect van merkt.

Wij weten hoe het is om met de voeten in de klei te staan. Alle trainer-coaches van de School voor vitaal leiderschap hebben zelf in leidinggevende rollen gewerkt. Wat wij je leren, hebben we zelf in de praktijk getoetst en met succes toegepast.

Wij dragen alle leiders een warm hart toe. Het is onze droom en missie om maximaal bij te dragen aan vitaal leiderschap in iedere organisatie.

We deliver results

Onze Trainer-Coaches

De basis van communiceren is verbinding

Ik geloof in communiceren vanuit vertrouwen. Vertrouwen dat de ander de beste intenties heeft. Ik ben OK, jij bent OK. Dat is de basis van waaruit ik train, coach en leef.

Ik zeg ‘ja’ tegen:

Focus op waar je wél invloed op hebt.

Samen kom je verder

Leren = experimenteren

ELLEN BREEDEVELD

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Als je goed kijkt, is er altijd iets moois te zien. Vanuit die overtuiging coach en train ik ook. En help ik jou, met een weldoordacht plan, je doel te bereiken.

Ik zeg ‘ja’ tegen:

Een lach én een traan

De kracht van kleine stapjes

Van proberen kun je leren

LINDA KOUWENBERG

Alles begint met een keuze

Als je iets écht wilt veranderen, zul je keuzes moeten maken. Als coach en trainer help ik mensen en teams om het vlammetje aan te wakkeren. En hoe gaaf is het als je dat vuur ziet branden!

Ik zeg ja tegen:

De kracht van kwetsbaarheid

Gedrag gaat over wat mensen laten zien, niet wie ze zijn

Spring altijd in het diepe. Het ondiepe doet namelijk zeer

ANGELIQUE BAKKER

Doen is ervaren!

Als trainer en coach ervaar ik elke dag weer dat het doen van het nieuwe de ervaring geeft dat dit helpt.
Juist het ervaren zet mensen aan tot veranderen.

Ik zeg ‘ja’ tegen:

Je kunt alleen jezelf veranderen

Communiceren kun je leren

Mensen zijn niet lastig, ze zijn anders en dat maakt het lastig

NATASJA RENTENAAR

“Ik ben OK, jij bent OK!”
Dat is de basis van waaruit ik train, coach en leef

Wie is Ellen?

Ik ben Ellen Breedeveld, geboren in de ‘summer of ’69’. Ik begeleid leiders die worstelen met de dagelijkse hectiek die leiderschap met zich meebrengt. Ik help ze met het krijgen van grip op hun energie, met inspirerend en vitaal leiderschap en met het vergroten van werkgeluk van zichzelf en hun team.

 

Waarom doe ik wat ik doe?

Ellen Breedeveld

Al van kinds af aan ben ik geïntrigeerd door mensen. Wat wil de mens? Waarom doen mensen wat ze doen? Waarom doen ze niet wat ze willen doen? Waarom reageert iedereen weer anders? Hoe maken mensen keuzes? Hoe gaan mensen om met tegenslag? Talloze vragen, iedere dag weer. Ik vind gedrag van mensen fascinerend.

Van mij mag iedereen zijn/haar eigen keuzes maken. Ik oordeel niet over de keuzes die ik niet begrijp of die niet de mijne zouden zijn. Iedereen heeft een ander pad te bewandelen en heeft eigen weerstanden te overwinnen en daarvoor ervaringen op te doen.

Dat is namelijk waarom ik geloof dat we hier zijn: om te leren en te ervaren. Zowel de mooie dingen als de moeilijke dingen. Alles wat we meemaken, helpt ons om te groeien. In iedere rol die je vervult: ouder, kind, vriend, partner, leider.

Voor mij is werk veel meer dan een noodzaak om geld verdienen. Het is een onderdeel van mijn leven dat sterk verweven is met mijn zijn. In en door het werk dat ik doe, kan ik mij ontwikkelen als mens en anderen uitdagen dat ook te doen.

Ik ervaar, ik leer, ik ontwikkel en ik geef door.

Ellen Breedeveld

Mijn leerpad

Door alles wat ik meemaakte, kwam ik erachter dat ik zelf te zorgen heb voor 2 zaken:

  1. Mijn Vitaliteit: Ik zorg goed voor mezelf zodat ik energie heb en me prettig en veerkrachtig voel, ongeacht wat er buiten mij om gebeurt. Dat doe ik op ieder aspect van vitaliteit: Fysiek, Mentaal, Emotioneel en Spiritueel.
  2. Mijn Eigenaarschap: Ik besef tot in mijn tenen dat ík verantwoordelijk ben voor mijn leven. En van daaruit het oprechte gevoel: wat er ook gebeurt, ik kan het aan en ik deal ermee. No excuses, I own my shit! Ik accepteer wat er gebeurt, zie mijn eigen bijdrage aan die situatie en maak de keuze om daar eigenaarschap voor te nemen. Vanuit die keuze ervaar ik rust en grip.

Ben ik dan nu perfect? Het eerlijke antwoord zou zijn: het liefst wel:). Maar nee, dat ben ik niet. Ik mag vaker een stap terug doen i.p.v. de hele wereld te willen redden. Mijn leerpunt is om nog meer te vertrouwen op mijn eigen intuïtie, op het proces dat zich ontvouwt en op de veerkracht van ons allemaal. Want ik geloof dat ieder mens het in zich heeft om vitaal en veerkrachtig te zijn.

Ellen Breedeveld
Ellen Breedeveld

Waarom ik graag werk met leidinggevenden

Ik haal veel voldoening uit het werken met leidinggevenden. In bijna geen enkele rol leer je jezelf zo goed kennen als in de leidersrol. Je wordt maximaal uitgedaagd doordat je altijd midden in het speelveld staat. Van onder, van boven en ook van links en rechts komt er van alles op je af. Je ontkomt er niet aan om in de spiegel te kijken en regelmatig jezelf de vraag te stellen: Wie wil ik zijn als leider en als mens? Het geeft mij veel plezier en werkgeluk om leiders te coachen in dit proces.

Hoe ben ik als coach?

Voor mij staat één ding voorop in hoe ik leef en hoe ik werk als coach. Dat is authenticiteit. Voor mij betekent dat:

\
Ik blijf zo dicht mogelijk bij mezelf
\
Ik zet bewust mijn kwaliteiten in, omdat ik weet dat ik daarmee impact maak
\
Ik ben eerlijk over wat ik nog te leren heb, naar mezelf en naar anderen
\
Ik zet al mijn wijsheid en levenslessen in die ik in de afgelopen 53 jaar zelf heb opgedaan
\
Ik maak gebruik van modellen en theorieën en maak deze ‘eigen’ zodat dit niet gekunsteld maar natuurlijk voelt voor iedereen die ik coach
Ellen Breedeveld

Als coach ben ik lief als het kan (vaak) en streng als het moet (soms). Ik vind niks gek of raar. Hoe meer eigenaardigheden en eigenheid, hoe leuker ik het vind om met iemand te werken. Ik stel maar 1 voorwaarde: Take responsibility!

Kortom: wie ik ben als coach is een directe vertaalslag van wie ik ben als mens. Daarmee draag ik mijn steentje bij aan een betere wereld waarin leren en ontwikkelen vanzelfsprekend en plezierig is.

Mijn droom is dat iedere leider vitaal en veerkrachtig is, plezier heeft en talenten gebruikt om zo zichzelf te ontwikkelen en een diep gevoel van zinvolle bijdrage te ervaren.

“Iets veranderen? Begin gewoon te lopen. De weg vormt zich vanzelf!”

Wat krijg je als je met ons samenwerkt?

Verfrissende Programma’s

& trainingen

Al onze trainingen hebben een hoog ‘how-to’ gehalte. We delen niet alleen wat je kunt doen, maar vooral hoe je dat doet. Geen algemeen- heden, maar concrete tools & tips. Je wordt op een positieve manier uitgedaagd om iets nieuws uit te proberen. Iets waarvan wij weten dat het werkt.

 

Vandaag trainen

& morgen toepassen

Bij ons geen dagenlange trainingen, ver van de werkvloer en de realiteit. Als je ’s ochtends met ons traint, kun je ’s middags concreet aan de slag en heb je ’s avonds de eerste resultaten al bereikt. Wij zijn van de praktijk en houden van concreet. Dat geeft jou een boost, doordat je meteen effect ziet van wat je doet.

 

Positieve benadering

Wat kan er wèl?

Niemand wordt gemotiveerd om te verbeteren door alleen te horen wat er niet goed gaat. Wij starten met het uitvergroten van wat er wel goed gaat. Je krijgt van ons specifieke complimenten over jouw talenten. Dat vullen we aan met heldere tips waarmee je jezelf kunt aanscherpen. Zo weet je precies waar je goed in bent en wat je te doen staat om nog beter te presteren. Je bent gemotiveerd om daar meteen mee aan de slag te gaan.

Duurzaam resultaat

& blijvend effect

Of jij daadwerkelijk toepast wat wij jou leren? Dat is uiteindelijk aan jou! Wij doen er alles aan om jou te inspireren en het je zo makkelijk mogelijk te maken om er echt mee aan de slag te gaan. Alle trainingen zijn erop gericht jou zo snel mogelijk succes te laten behalen. En succes smaakt naar meer. Dus dikke kans dat je er over een jaar nog steeds profijt van hebt.

Eerst de mens

& dan de theorie

Mooie theorieën, modellen, kernwaarden en stappenplannen zijn waardevol. Maar de sleutel ligt bij de mens. Wij gebruiken diverse theorieën als ondersteunend hulpmiddel in onze trainingen, maar alleen als dat iets toevoegt. Bovenal werken wij vanuit intuïtie, gezond boerenverstand en eigen werk- en levenservaring.

We practice

what we preach

Een trainer is geen goeroe die alles perfect doet en weet. Wij zijn ook gewoon mensen met mooie kwaliteiten en lastige valkuilen. Ook wij leren nog iedere dag en staan open voor feedback. Wij stimuleren bij onszelf en bij anderen een growth mindset en een grondhouding van eigenaarschap. Alles wat wij trainen, passen wij zelf ook toe in de praktijk. Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat geldt voor ons als trainer én voor jou als deelnemer.