+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Training Resultaatgericht Coachen

(coachen op de bovenstroom)

Voor teammanagers, senior medewerkers en interne coaches

Als teammanager, senior medewerker of interne coach, coach jij jouw collega’s op vaardigheden en kwaliteit van het werk.

De Teammanager heeft vaak geen gedetailleerde kennis van het werk waarop zij hun medewerkers coachen.

De senior medewerker heeft dat vaak juist wel. Je bent waarschijnlijk in deze rol gegroeid nadat je zelf veel ervaring hebt opgedaan als medewerker. Dat maakt dat je op de inhoud een expert bent. Maar je merkt dat dat niet automatisch betekent dat je ook een goede coach bent.

Of je nou veel of weinig weet van de inhoud van het werk, in alle gevallen wil je je graag ontwikkelen tot een goede coach. Maar je weet dat je nog een aantal stappen te zetten hebt om daar te komen.

Waarschijnlijk herken je dit wel:
\
Je wilt jouw medewerkers/collega's goed coachen, maar waar haal je de tijd vandaan?
\
Een coachsessie mondt toch vaak uit in een gesprek over de resultaten i.p.v. dat het gaat om de ontwikkeling van de medewerker.
\
Sommige collega's accepteren jou volledig als coach, maar anderen hebben daar moeite mee.
\
Je merkt dat je vooral nog veel vragen aan het beantwoorden bent i.p.v. dat je echt de coachpet opzet.
\
Je ziet weinig zichtbaar resultaat van de coaching die je doet
\
Je hebt vaak het gevoel dat je maar wat doet als je coacht.

Coachen op meerdere niveaus

Bij Resultaatgericht Coachen, coach jij op de bovenstroom, oftewel boven water. Jouw focus ligt op het ontwikkelen van de medewerker in de huidige job. 

Ons uitgangspunt is dat iedere medewerker recht heeft op coaching.

Met kwalitatieve 1:1 coaching door jou als teammanager, senior medewerker of interne coach, geef je jouw collega’s specifieke aandacht waardoor ze zich gezien voelen én waardoor ze zich ontwikkelen. En na iedere coaching beter worden in hun werk. 

Wat leer je in de training Resultaatgericht Coachen

Wat leer je - Coachend leidinggeven
\
Hoe jij je opstelt als een stevige coach die serieus genomen wordt.
\
Hoe je coaching inricht en organiseert zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
\
Alle coachtechnieken die je nodig hebt om jouw collega's te laten ontwikkelen.
\
Hoe je omgaat met weerstand bij jouw collega's als het gaat om jou of jouw coaching.
\
Hoe je collega's uitdaagt om zelf actief te werken aan hun ontwikkeling.
\
Hoe je de effecten van coaching verbindt aan het halen van resultaten.
Hoe ziet de training eruit - Coachend leidinggeven (1)

Hoe ziet de training Resultaatgericht Coachen er uit?

\
Intake:

Huidige en gewenste situatie: We bespreken waar jij op dit moment staat en wat jouw specifieke leerdoelen zijn voor deze training.

 

\
Voorbereiding:

Je ontvangt van ons een uitgebreide handout die je van te voren goed doorneemt. Alle vragen die je hebt, neem je mee naar de 1e trainingsessie.

 

\
Coaching on the Job (2 x 1 dagdeel met een tussenperiode van 2-3 weken):

De coaching on the job vindt plaats op jouw werklocatie of digitaal via Teams of Zoom. We stemmen samen af wat de meest geschikte locatie(vorm) is.

Een dagdeel bestaat uit 3 delen:

    1. Uitgebreide voorbespreking (1 uur) –  Samen met de trainer bespreek je alle details van de sessie die jij in het 2e uur doet. De trainer stelt je prikkelende vragen. Op die manier wordt het helder wat je gaat doen, waarom je dit doet, hoe je het gaat aanpakken en wat je wilt bereiken. Zo ga je volledig voorbereid en geïnspireerd het praktijkgedeelte in.
    2. Praktijkgedeelte (1 uur) – De inhoud en setting van dit deel is afhankelijk van jouw gekozen uitdaging. Voorbeelden van settings zijn een terugluistersessie of een sit-in bij een medewerker. Andere settings zijn natuurlijk ook mogelijk. Jij voert uit wat je hebt voorbereid. De trainer observeert jou en maakt uitgebreide aantekeningen van Tops en Tips.
    3. Uitgebreide nabespreking (1 uur) – De trainer deelt alle genoteerde Tops en Tips met jou. Je krijgt dus uitgebreid feedback op jouw kwaliteiten en op jouw ontwikkelpunten. Dit geeft je zowel een boost als helderheid.
\
Contact:

Onbeperkt mailcontact tussen de sessies door voor al jouw vragen. 

 

\
Borging:

Borgingsperiode van 1 maand waarin je per mail nog al je vragen kunt stellen

WAAROM COACHING ON THE JOB?

Daag jezelf uit en zet snel grote stappen

Wij zeggen: Walk the Talk! Je leert vooral door te doen. In de afgelopen jaren hebben wij steeds weer gezien (en ook zelf ervaren) dat coaching on the job een positief ‘no-escape’-gevoel oproept. Waardoor je jezelf écht uitdaagt en resultaten behaalt waar je trots op kunt zijn.

Coaching on the job

Belangrijk om te weten: perfectie is niet het doel. Een ‘coaching on the job’-sessie is geen examen, geen test en geen beoordeling. Het is 100% bedoeld om te leren. Je hoeft het dus niet perfect te doen. De insteek is dat je gaat experimenteren met nieuwe vaardigheden en gedrag. En dat je daar feedback op krijgt waar je echt iets aan hebt.

Jij gaat helemaal opgeladen weer de praktijk in!

Na deze training:

\
Heb jij overzicht, tijd en rust waardoor je ruimte creëert om jouw collega's te coachen.
\
Draag jij bij aan de resultaten, door jouw resultaatgerichte stijl van coachen.
\
Heb jij alle tools in handen om jouw collega's nog beter te laten presteren.
\
Ervaren jouw collega's jouw coaching als zo effectief en plezierig, dat ze er zelf om vragen.
\
Voel jij stevig en zelfverzekerd tijdens jouw coachsessies met collega's.

De training Resultaatgericht Coachen zorgt ervoor dat jij coacht als een pro.

Ben je benieuwd welke impact deze training voor jou kan hebben?

Plan een gesprek met Ellen en stel al je vragen. 

De teammanagers/seniors/coaches die wij tot nu toe hebben begeleid, zijn erg enthousiast.

De coach de coachsessies waren erg leerzaam. Fijn om bevestigd te krijgen wat goed gaat en ook fijn om je verbeterpunten terug te krijgen. De begeleiding was echt top! 

Marca

Ik heb heel veel geleerd van deze trainig. De werkplektrainingen vond ik heel fijn. Vooraf krijg je al wat tips waar je op moet letten, dan ga je coachen en daarna krijg je direct feedback. Ik heb nieuwe inzichten gekregen en ook tips hoe ik meer boven een gesprek moet gaan hangen. 

Simone

Fijn dat alles zo duidelijk wordt uitgelegd en daarna ook in praktijk wordt gebracht en je in die praktijk feedback krijgt dmv de werkplektraining. 

Anneke

Dankjewel voor jouw enthousiasme en bevlogenheid! Door het geven van voorbeelden en laten aangaan van uitdagingen zet je iemand echt in zijn kracht. Ondanks dat ik nog veel te leren ben ik er van overtuigd dat ik mijn coachrugzak weer verder heb gevuld met mooie tools die ik oprecht ook durf te gaan inzetten. 

Ellen

De training is heel erg op mijn behoefte afgestemd. Zo wordt er gekeken naar mijn tops en tips i.p.v. dat je in algemene termen blijft. De trainer zet mij ook aan het denken over mijn eigen gedrag waardoor ik veel bewuster mijn coaching doe. Ik heb de training met heel veel plezier gevolgd. Ga vooral zo door. Het is echt een training waar ik veel aan heb gehad. 

Marc

Ik heb enorm veel geleerd in een korte tijd. Ik vond het leerzaam en vooral de 1 op 1 werkplektraining erg prettig en leerzaam. 

Patty

Ik vond de sfeer heel fijn, veilig en prettig. De trainer heeft ervoor gezorgd dat ik in een setting zat waarbij ik niet alleen op de oppervlakte bleef maar ook echt de diepte in ging. 

Noortje

De positieve uitstraling en teruggekoppelde feedback was super. Ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat ik “het niet goed deed”. Concrete tips ontvangen waarmee ik ook gelijk aan de slag kon. Als laatste vond ik de hulp bij het invullen van eigen PAP een hele mooie aanvulling zodat ook wij dit kunnen vertalen naar de collega’s. 

Marion

Er was een optimale aansluiting tussen ons werk in de praktijk en de opleiding die daarbij op maat aansluit. Verder is het mooi dat wij op dezelfde wijze worden gecoacht als wij anderen weer coachen.  

Marco

Wat is de investering voor dit programma?

2.097 excl BTW

Het programma is altijd inclusief:

\
Persoonlijke intake.
\
Voorbereiding met hoogwaardig én praktisch trainingsmateriaal.
\
2 coaching-on-the-job sessies van ieder 1 dagdeel.
\
Onbeperkt mailcontact tussen de sessies door voor al jouw vragen.
\
Borgingsperiode van 1 maand na afloop van het programma.

 

Deze training kan ook incompany voor meerdere teammanagers/seniors/interne coaches tegelijk worden aangeboden. De investering is dan afhankelijk van het aantal deelnemers en de opzet. Neem contact op voor meer informatie, dan krijg je een helder inzicht in de investering voor jouw specifieke situatie.

Ik heb al meerdere coachtrainingen gevolgd. Wat maakt dit traject anders?

Deze training is het meest praktische programma voor senior medewerkers en interne coaches dat wij tot nu toe zijn tegen gekomen. Vandaag leren = morgen met succes toepassen. Door de coaching-on-the-jobsessies weet jij zeker dat je met deze training niet blijft doen wat je altijd hebt gedaan. Maar dat je met zelfvertrouwen en succes jouw collega’s coacht zodat zij floreren.

Kan ik ook 1 onderdeel van deze training volgen?

Dit is een complete training waarin rekening is gehouden met de invloed van alle onderwerpen op elkaar. Met slechts 1 onderdeel mis je het fundament om echt impact te maken. Daarom bieden we deze training voor seniors/coaches alleen in zijn geheel aan. 

Kan ik gebruik maken van mijn ontwikkelbudget (van mijn werkgever) voor dit traject?

Voor de leiders die wij tot nu toe hebben begeleid, was dit zeker mogelijk. In overleg stellen we samen de juiste tekst op zodat jij succesvol een aanvraag kunt indienen.