+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

5 Redenen waarom jij als leider zelf wil starten met vitaliteitsverbetering

Jij bent als leider, net als jouw medewerkers, ook gewoon een mens. Met uitdagingen, energiedippen, stresssituaties en ongezonde gewoontes. En ook jij hebt soms iemand nodig die naar je luistert en je een duwtje in de rug geeft om beter voor jezelf te zorgen.

Bij veel vitaliteitsprogramma’s ligt vooral de focus op het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers. Naast programma’s en trainingen gericht op gezonde voeding, beweging en stressmanagement, lees ik ook vaak de tip: ga als leidinggevende het gesprek aan met je medewerkers over vitaliteit.

Maar wat als jij zelf als leider ook wel een vitaliteitsboost kunt gebruiken? Wat als jij je als leider niet vitaal voelt en gedraagt, kun je hier dan een zinvol gesprek over voeren met jouw medewerkers?

Ik geef je 5 redenen waarom het een slim idee is om eerst heel goed voor jezelf te zorgen:

\
Jij bent een rolmodel voor jouw teamleden. Als jij je veerkrachtig en energiek gedraagt, heeft dit een positief effect hebben op houding en gedrag van jouw medewerkers.
\
Jij hebt meer invloed dan je denkt op de cultuur en werkomgeving van jouw organisatie. Door te werken aan jouw eigen vitaliteit, draag je bij aan een gezonde en energieke werkomgeving voor alle medewerkers.
\
Als jij zelf aan den lijve ervaart wat de positieve effecten zijn van het verhogen van jouw welzijn, kun je vanuit die ervaring medewerkers echt inspireren om hetzelfde te doen.
\
Jij bent vaak de eerste die zich zorgen maakt over de prestaties van jouw team. Door jouw eigen vitaliteit te verbeteren, presteer jij beter en heb je een grotere impact hebben op de prestaties van jouw team.
\
Je laat met jouw gedrag zien dat het helemaal oké is om goed voor jezelf te zorgen. Daarmee verlaag je drempel voor jou medewerkers om ook die keuze te maken.

Heb je geen idee waar je moet beginnen en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken?

Met het 1:1 coachtraject ‘Fit to Lead’ begeleid ik jou in 90 dagen naar 100% balans op de 5 dimensies. Het beste moment om met dit coachtraject te starten is juist als je nog helemaal geen ernstige klachten hebt. Als het allemaal nog wel gaat, maar je wél voelt dat je veel meer energie en plezier zou kunnen hebben. Dat je veel meer impact zou kunnen maken als je beter in je vel zou zitten.

De Integrale Vitaliteitscheck is de eerste stap in het coachtraject Met deze uitgebreide check krijg je exact inzicht in jouw huidige stand van vitaliteit. Je ziet meteen op welke dimensies het goed met je gaat en waar je nog meer balans kunt aanbrengen.

Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Stuur me even een berichtje en ik neem contact met je op.

Lees verder…

I own this

I own this

I own this  Voordat ik deze mentale beslissing neem, is er meestal iets als dit aan vooraf gegaan...Deze...