+31-651910064 info@bureaubreedeveld.nl

Het Fit beyond Fifty Programma – Jaartraject

Ben jij een ambitieuze en ondernemende 50+ vrouw, 

happy met je werk en je privéleven, maar níet blij met je lijf en je energieniveau?

Het Fit beyond Fifty Programma is een 1-op-1 coachtraject voor:

 • ambitieuze vrouwelijke leiders, ondernemers & professionals (50+)
 • die helemaal klaar zijn met overgewicht & diëten
 • maar die wel een sterk en fit lijf willen met een gezond gewicht voor de rest van hun leven

Als je alles al hebt geprobeerd, dan is dit het programma voor jou! 

Leidinggeven is als topsport (1)

Voelt het alsof jouw beste en mooiste jaren voorbij zijn?

Daar zit je dan, als 50+ vrouw. Voor de buitenwereld lijk je nog altijd die energieke en ambitieuze vrouw. Maar jij voelt je steeds vaker een dweil.

Je bent gewend om hard te werken en succes te bereiken. Maar als het gaat om je gewicht en energie, voelt het alsof je vastzit in een hamsterwiel.

Je wilt graag een slank en fit lichaam, hebt al van alles geprobeerd, maar niks werkt voor langere tijd. De informatie die je leest op social media is overweldigend en tegenstrijdig en nu weet je niet meer waar je goed aan doet.

Als je dit herkent, dan loop je vast ook hier tegenaan:

\
Vroeger kon je alles eten wat je wilde.

En als je al aankwam, was het er met een weekje streng lijnen zo weer af. Maar die tijd is voorbij. Je probeert regelmatig om minder te eten en meer te bewegen, maar het helpt allemaal niks. Soms lukt het wel een tijdje, maar je houdt het nooit vol. Overal hoor en lees je: je kunt er niets aan doen, het ligt aan je hormonen. Die zijn er de ‘schuld’ van dat je niet afvalt. Leer er maar mee leven.

\
Je wordt gek van alle tegenstrijdige adviezen over voeding en beweging.

Vroeger was vet uit den boze, nu zijn koolhydraten in de ban. Iedereen zweert bij low-carb, het keto-dieet of intermittent fasting. En over die 10.000 stappen per dag lopen de meningen ook uiteen. Zo weet je toch nooit waar je goed aan doet. Je wilt echt wel moeite doen voor je lijf en je gezondheid, maar waar begin je? Je ziet door de bomen het bos niet meer.

\
Je staat in de paskamer en trekt met een zucht de zoveelste spijkerbroek aan.

Niks staat meer leuk. Die vetrol bij je buik begint echt in de weg te zitten. Als dit zo doorgaat, kun je straks naar de grote maten afdeling. Om nog maar te zwijgen over dat hangende vel, die rimpels en grijze haren. Met vriendinnen maak je er grapjes over, je zegt dat het je niet kan schelen. Het gaat maar om uiterlijkheden, er zijn belangrijkere dingen in het leven. Maar stiekem ben je jaloers op vrouwen die het wel voor elkaar krijgen om fit en slank te blijven na hun 50ste. Hoe doen ze dat toch?

\
Het is 13.00 uur ’s middags, je hebt nog een middag werk voor je liggen.

Maar je batterij is leeg. Het liefst zou je even willen slapen. Maar dat is geen optie. Je agenda staat vol met afspraken en deadlines. Verantwoordelijk als je bent, sleep je je er door heen. ’s Avonds na het eten plof je op de bank. Met Netflix, een zak chips en een wijntje. Even ontspannen heb je wel verdiend. Na 3 uur sta je op om naar bed te gaan. Stram, stijf en moe loop je de trap op en denkt: Hoe kan dit? Vroeger kon ik alles en nu kan ik niks meer. Je vraagt je af: waar gaat dit heen? Ga ik me ooit nog zo fit voelen als vroeger?

\
Je vriendin belt: zullen we een hapje eten? Je twijfelt.

Als je uit eten gaat, kun je je vast niet inhouden. Al die borrels, etentjes etc, zijn heel gezellig, maar op deze manier groei je helemaal dicht. Vroeger was dat allemaal niet zo’n probleem. Je deed overal aan mee en at en dronk wat je wilde. Daarna even streng zijn en je kwam niks aan. Maar die tijd is voorbij. Moet je dan maar als een kluizenaar gaan leven om slank te kunnen zijn?

Dit is waarom de meeste vrouwen niet het lichaam krijgen wat ze graag willen
 • Ze volgen een voorgekauwd voedingsplan van 4 weken dat ze op internet hebben gevonden. Maar het is niet hún ideale voedingsplan.
 • Ze gaan naar de sportschool en/of dietist, krijgen algemene tips die niet bij hun passen.
 • Ze gaan vol goede moed van start, maar ze hebben geen plan voor als het even lastig wordt.
 • Ze gaan op eigen houtje aan de slag en doen maar wat waardoor het resultaat uitblijft.
 • Ze krijgen een superingewikkeld voedingsschema van een specialist met allemaal vreemde en niet lekkere producten.
 • Ze gaan mee met de nieuwste hype, zoals keto, intermittant fasting of vegan, maar na een goede start kikt na een tijdje de honger in.

Dan zijn er ook nog vrouwen die helemaal nergens meer aan beginnen vanwege deze overtuigingen:

 • In/Na de overgang word je nou eenmaal dikker, daar is niet zoveel aan te doen.
 • Als je ouder dan 50 bent, gaat je metabolisme omlaag, dus dikker worden is dan een automatisch gevolg.
 • Ik zal nooit kunnen afvallen vanwege ….kwaal X….ziekte Y….aandoening Z….

Ja, de overgang heeft invloed. En ouder worden ook. En bepaalde aandoeningen maken het inderdaad niet altijd makkelijker. Maar ik beloof je dat ook jij een fit en sterk lichaam met een gezond gewicht kunt bereiken met de juiste aanpak.

Ligt het aan de overgang - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld
Wat gebeurt er als je niets doet? 
Ligt het aan de overgang - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

Als je niets verandert aan je huidige leefstijl, wordt je steeds vermoeider, stijver en dikker. Je hebt steeds minder zin om iets te ondernemen of om überhaupt nog van de bank te komen. Je pijntjes worden serieuze kwalen of ziektes. Ieder jaar kom je een paar kilo aan, waardoor je over 5 jaar weer twee maten gegroeid bent.

Over 10 jaar kijk je in de spiegel en denk je: ‘Had ik op mijn 50ste maar andere keuzes gemaakt. Dan had ik mij nu een stuk fitter en energieker gevoeld en had ik er veel beter uitgezien.’

Met ieder jaar dat je wacht om in actie te komen, wordt het moelijker om de lichamelijke en mentale aftakeling een halt toe te roepen.

Als je nu in actie komt, dan kies je voor de beste investering die je voor jezelf kunt doen: een gezond en fit lijf en een helder hoofd. De effecten ga je al merken op korte termijn. En over 10 jaar ben je jezelf heel dankbaar dat je nu deze keuze hebt gemaakt.

Je beste jaren zijn nog lang niet voorbij, die beginnen nu pas!

Mijn visie

‘Ik wil gewoon die kilo’s kwijt’. Dat is wat ik heel lang wilde. Inmiddels weet ik beter. Bij de meeste diëten raak je snel kilo’s kwijt die grotendeels bestaan uit vocht en op de iets langere termijn uit spierweefsel en misschien een beetje vet.

Dat is niet wat je wilt, zeker niet als 50+ vrouw. Dan werk je gegarandeerd toe naar een lichaam dat steeds minder sterk, fit en gezond is. De hormonale veranderingen vergen echt een specifieke aanpak. Wat op je 25ste werkte, werkt nu niet meer.

Ik heb de formule gevonden waarmee je wél fit, sterk, energiek en slank blijft.  Zonder dieet en zonder jezelf van alles te ontzeggen.

Mijn uitgangspunten:

 • Vermijd alles wat extreem en tijdelijk is, dat houd je toch niet vol.
 • Stop met diëten en het vermijden van voedselgroepen. Dus geen Keto, Intermittent fasting of andere hypes. Die werken op lange termijn in 95% van de gevallen niet.
 • Focus op vetverlies en behoud/opbouw van spiermassa i.p.v. op het getal op de weegschaal.
 • Creëer een gezonde leefstijl die 100% bij jou past en die jij de rest van je leven vol kunt houden.
 • Ontwerp een persoonlijke routine met de pijlers voeding, beweging, sport en ontspanning.
 • Kies eerst voor dat wat je zélf kunt doen,  supplementen en hormoonbehandelingen kunnen daarop een goede aanvulling zijn.

Met een goede en persoonlijke aanpak kan iedere 50+ vrouw vet verbranden, spiermassa opbouwen, bindweefsel soepel maken en botten sterk houden. Daarmee creëer je een sterk en fit lichaam met een gezond gewicht dat toekomst-proof is.

Stel jezelf eens voor als vitale vrouw - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

 

Fall in love with taking care of your body

De 4 pijlers van Fit beyond Fifty 

Roadmap

Mijn unieke Fit beyond Fify Roadmap is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en bewezen methoden en geeft jou de tools en ondersteuning die je nodig hebt om een sterk en fit lichaam te creëren en te behouden.

Als jij klaar bent om afscheid te nemen van diëten en tijdelijke quick fixes, en in plaats daarvan wilt investeren in een sterke, gezonde en fitte versie van jezelf, dan is dit programma perfect voor jou.

Laten we samen werken aan jouw persoonlijke transformatie.

 

 

Hoe ziet het Fit beyond Fifty programma eruit?

\
Persoonlijke intake:
 • Grondige analyse van jouw huidige leefstijl
 • Aantal lichaamsmetingen (o.a. gewicht, vet%, spier%) en huidig beweeg/sportniveau.
 • Samen jouw why en concrete doelen formuleren m.b.t. vetverlies, opbouw spiermassa + overgie wensen.
\
Individuele Coachsessies
 • Maand 1 t/m 4: 6 online coachsessies van 1,5 uur waarin je geïnspireerd en begeleid wordt om krachtige keuzes te maken en veranderingen in gang te zetten.
 • Maand 5 t/m 12: 6 online coachsessies van 1 uur waarin we finetunen, aanscherpen en jou op de rit houden m.b.t. je nieuwe leefstijl
 • Het resultaat van iedere coachsessie is een krachtige keuze, verandering of ontwikkeling die je meteen in gang kunt zetten én duurzaam is.
\
Thema's

Je leert niet alleen wát je kunt doen, je leert ook waaróm. Afhankelijk van jouw doelen gaan we aan de slag met de volgende thema’s:

 • Kwaliteit & Kwantiteit Voeding (science based)
 • Bewegen & Sporten (specifiek voor de 50+ vrouw)
 • Stress & Ontspanning (energie, hormonen, slaap, ademhaling)
 • Jouw Valkuilen & Triggerpoints (en de oplossing daarvoor)
 • De kracht van Ritme en Rituelen (voor jou op maat)

Als jij specifieke thema’s hebt die jouw gezonde leefstijl belemmeren, dan nemen we die mee in dit traject.

 

\
Contact & Tools:
 • Tussen de contactmomenten door altijd toegang tot Ellen voor sparmomenten en krachtig advies. Ik sta een jaar lang aan je zij.
 • Toegang tot waardevolle bronnen, boeken, filmpjes, tools, apps en andere leermiddelen om je voortdurend te inspireren en ondersteunen.
\
Afsluitende Successessie:
 • We evalueren jouw behaalde resultaten (1-meting)
 • We doen weer een aantal lichaamsmetingen
 • We zorgen ervoor dat jouw succes verankerd wordt voor de toekomst.
Hoe ziet het traject er uit - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld

Wat is jouw opbrengst na dit coachtraject?

Zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilo’s op de weegschaal verliezen is níet het doel van dit programma. In dit programma ligt de focus op bodycompositie in combinatie met een gezonde leefstijl. Dat is de meest effectieve manier om het lichaam te krijgen dat je wilt en om fit en gezond oud te worden.

Dit zijn de gemiddelde resultaten na 4 maanden:

 • 4-8 kilo vet kwijt
 • 5% lager vetpercentage
 • 4-8 cm van je taille af
 • Energieniveau van een 4 naar 8
 • Kwalen/overgangsklachten: min. 50% afgenomen

Daarnaast garandeer ik je de volgende resultaten:

Stel jezelf eens voor als vitale vrouw - Female Fit 45+ - Bureau Breedeveld
\
Je eet gezond en lekker zonder het gevoel te hebben dat je jezelf iets ontzegt. Als bonus heb je veel meer energie en een strakker lijf.
\
Jij kunt gewoon blijven genieten van je favoriete voedsel zonder je schuldig te voelen. Geen verbod op wijn, chocola of pizza.
\
Jij wordt ‘s ochtends wakker en bruist van de energie. Je hebt zin om aan het werk te gaan.
\
Als je in spiegel kijkt denk je: Yes, ik ben blij met wat ik zie.
\
Je staat voor je kledingkast staat en weet dat je alles aan kunt trekken wat jij wilt. Wat je ook kiest, het zit als gegoten.
\
Je hoeft je sociale leven niet op een laag pitje te zetten en kunt overal aan mee kunt doen zonder jezelf iets te ontzeggen.
\
Jouw (werk)dag is in balans, je hebt energie voor alles wat je wilt doen.
\
Ook na je werk heb je nog volop energie om leuke dingen te doen.

 

 

De ongefilterde reacties van de vrouwen die ik tot nu toe heb begeleid: 

Als je echt als doel hebt om als 50+ vrouw fit te zijn en te blijven, dan is het een must te begrijpen aan welke knoppen je kunt/moet draaien om dit vast te houden voor de rest van je leven. Die knoppen gebruik ik nu iedere dag!

Bij de start van het coachtraject gaf ik aan dat ik niet te veel wilde wijzigen in mijn eetpatroon. Mijn verwachting waren dus niet heel hoog. Maar ik ben 9 kilo afgevallen zonder verlies van spiermassa en zonder rigoureuze veranderingen in mijn eetpatroon. Nooit gedacht dat dat mogelijk was! 

Ik heb een fijn ritme in bewegen en voeding ontwikkeld, waarbij ik het gevoel heb dat ik dit mijn hele leven kan volhouden. Ik mag alles, maar kies bewust wat ik echt graag eet.

Het is een hele andere mindset, waardoor het ook veel makkelijker vol te houden is. Het lijkt misschien een weer een afvalprogramma, maar het is een way of life waar je zelf volledig de regie hebt.

De aanleiding voor mij om met dit coachtraject te starten was mijn moeheid. Ik was iedere ochtend al moe bij het wakker worden. Ik zag echt op tegen de dag. Door een aantal wijzigingen in mijn eet- en beweegpatroon heb ik mijn energie weer terug. Nu spring ik mijn bed uit en heb zin in mijn werk. Ik presteer ook beter doordat ik veel meer energie heb.

Mijn lange termijn doel was altijd al fit oud worden en dat dacht ik te bereiken door 15.000 stappen per dag. Maar dat bleek niet genoeg te zijn. Ik ben ingestapt omdat Ellen mij bewust heeft gemaakt dat vrouwen na hun 50ste baat hebben bij krachttraining en bewust eten op de lange termijn. Nu heb ik wel het resultaat dat ik wil: 1 kledingmaat minder in 4 maanden tijd. 

Ik ben voor de korte termijn heel blij met de kilo’s die ik kwijt ben geraakt. En op de lange termijn is dit voor mij geen afvalprogramma maar veel meer een way of life.

Ellen is een vakvrouw die je triggert om heldere doelen te formuleren. Ze luistert en wist duidelijk samen te vatten waar ik tegenaan liep en wat ik nodig had. Door haar adviezen, theorie en motiverende coaching sessies, voel ik me gesterkt hier de rest van mijn leven mee door te gaan.

Mijn ogen zijn geopend. Ik kwam erachter dat ik te weinig calorieën en te weinig eiwitten binnen kreeg. En dat ik veel meer baat heb bij krachttraining dan urenlange cardio. Het is ongelooflijk hoe snel je resultaat ziet door krachttraining en de juiste voeding.

Ik voel me fijn in mijn vel en voel rust. Dat straal ik uit op mijn omgeving. Ik heb mijn man ook aangezet tot krachttraining. Het werkt motiverend.

Stel dat jij mag kiezen… alles blijft zoals het is

of

je staat over 1 jaar in een andere realiteit

 

Mijn missie is duidelijk: ik wil dat jij de meest fitte, sterke en gezonde versie van jezelf wordt.

Als jij dat ook voor jezelf wilt, plan dan een online call met mij. In deze call ontdekken we samen jouw route waarmee jij over 6 maanden een andere realiteit heb gecreëerd.

Uiteraard maak je daarna zelf de keuze of je start met de reis daar naar toe.

 

Investering - Fit to Lead

De investering voor het coachtraject Fit beyond Fifty bedraagt:

2.995 excl BTW

Het traject is altijd inclusief:

\
Uitgebreide persoonlijke intake + lichaamsanalyse.
\
12 online coachsessies.
\
Onbeperkt email- en appcontact tussen de sessies door voor al jouw vragen.
\
Gebruik van extra tools, apps & leermaterialen.
\
Afsluitende sessie van 1,5 uur waarin we jouw resultaten evalueren en successen vieren (1-meting).

Veelgestelde vragen 

Ik heb al van alles geprobeerd, ook persoonlijke begeleiding. Wat maakt dit traject anders?

Veel afslanktrajecten zijn te standaard, werken met ingewikkelde plannen en producten of vragen extreme aanpassingen in jouw leefstijl. Dat werkt voor even, maar niet voor langere tijd. In dit traject ga ik samen met jou voor een 100% persoonlijke en duurzame aanpak die resultaat oplevert en die jij voor de rest van je leven vol kunt houden.

Waarom duurt het traject een jaar. Kan ik niet gewoon een losse coachsessie waarin jij me vertelt wat ik precies moet doen?

Na één sessie is niemand in staat tot blijvende gedragsverandering. Weten wat je moet doen is 1 ding. Het ook echt toepassen in de vaak hectische praktijk is een ander verhaal. Dat is precies waar ik je een jaar lang in begeleid. Zodat jij daarna alle kennis én ervaring hebt om zelf een gezonde leefstijl in stand te houden.

Wat als ik op vakantie ga / het kerst is / ik ga verhuizen etc.?

Dat is helemaal prima. Dat is het leven. Misschien betekent het dat we 1 of 2 coachsessies opschuiven. Maar we kijken vooral hoe jij tijdens deze gebeurtenissen op een relaxte manier jouw nieuwe gewoontes kunt inpassen. Juist daardoor ervaar je dat geen enkel event een gezonde leefstijl in de weg hoeft te staan.

Wat doen we precies in de Coachsessies?

De inhoud van de coachsessies staat bewust niet van tevoren al vast. Dit is voor iedereen anders, dus altijd op maat. De inhoud wordt bepaald door jouw vraagstukken en doelen die we in de intake formuleren.

Daarnaast wordt het ook bepaald door wat er op dat moment bij jou speelt en belangrijk is.

Ongeacht de inhoud, reken op uitdagende sessies waar je altijd wijzer uitkomt dan dat je er in ging. 

Ik heb last van darmproblemen / intoleranties / allergieën / gebruik medicijnen / sta onder doktersbehandeling etc. Is dit traject dan wel geschikt voor mij?

Ik ben geen arts en zal en kan dus nooit jouw huidige behandeling vervangen. Wel is het is de meeste gevallen heel goed mogelijk en zelfs wenselijk om jouw behandeling aan te vullen met leefstijlcoaching. Bij veel vrouwen heeft dit al bijgedragen tot een gezond herstel en afbouw van medicijngebruik. Het beste is om even contact met mij op te nemen om jouw specifieke situatie voor te leggen. 

Hoeveel ga ik precies afvallen?

Dat is echt per persoon verschillend, afhankelijk van het startpunt, je huidige conditie en natuurlijk de inspanning die je zelf levert tijdens het traject. Gemiddeld vallen vrouwen in de 1e 4 maanden tussen 4 en 8 kilo af, waarbij ik wil benadrukken dit dit gaat om puur vetverlies met behoud van spiermassa. We gaan niet voor skinny fat, maar voor een sterk en fit lichaam met een gezond gewicht.  

Ik wil niet afvallen, maar wel sterker, fitter en energieker worden. Is dit traject dan ook geschikt voor mij?

Zeker! Veel vrouwen willen graag een aantal kilo’s kwijt. Maar in dit traject gaat het vooral om een fitter, sterker en strakker lichaam met een lager vetpercentage en/of meer energie. In de persoonlijke intake bepalen we samen jouw specifieke doelen en de weg daarnaar toe.  

Ellen, waarom ben jij de juiste coach voor dit coachtraject?

1. Geloofwaardigheid: Ik practice wat ik preach. 

2. Deskundigheid: Ik heb zowel de ervaring als de diploma’s om jou in de fitste versie van jezelf te krijgen. 

3. Veilig: Ik vind niets raar, sterker nog, alles waar jij je voor schaamt, heb ik waarschijnlijk zelf ook ook ervaren. 

Daarnaast mag je van mij het volgende verwachten:

 • Ik help je om concrete en haalbare doelen te stellen voor jezelf.
 • Ik leid je door de jungle van de vele, vaak tegenstrijdige, adviezen op gebied van voeding en beweging.
 • Ik scheid de zin van de onzin en werk zoveel mogelijk met wetenschappelijk bewezen inzichten in combinatie met ervaringen in de praktijk.
 • Ik geef je heldere adviezen en opties zodat jij de juiste keuzes kunt maken.
 • Ik ondersteun je met allerlei tools, apps en links die ik zelf allemaal in de praktijk heb getest.
 • Ik daag je uit te experimenteren met nieuw gedrag.
 • Ik ben lief als het kan (vaak) en streng als het moet (soms).
 • Ik help je om te kijken naar wat er wél kan als jij de mogelijkheden even niet meer ziet.
Kan ik gebruik maken van mijn ontwikkelbudget (van mijn werkgever) voor dit traject?

Voor de vrouwen die ik tot nu toe heb begeleid, was dit zeker mogelijk. Het beste is om even met mij contact op te nemen om dit samen te bespreken.